skip to Main Content

Om du vill förbättra din teknik inför ÅEC är detta kursen för dig. Eller om du bara vill få ny inspiration till träningen.

Program

Paddling fors eller sjö – Inställd
Denna dag har två varianter, fors och plattvatten, beroende om du ska köra solo eller inte.
För de som ska köra solo kommer vi att paddla igenom de tuffare delarna av forssträckan två vändor. Under första vändan går vi igenom de olika teknikerna för forspaddling och andra är en snabbare genompaddling. För plattvatten har vi teknikträning, lyft och vågträning på Åresjön. Kursledare är Mie Björk som är en f.d. landslagskanotist och tränare.

Cykling – inställd
Under denna dag kommer vi att gå igenom flera olika tekniska moment, både för snabbare cykling längs stigarna på banan och de tekniska nerförsåken mot Åre där det går att vinna mycket tid om man kan hantera cykeln väl. Vår instruktör cyklade uppför skutan på 55 minuter. Antar du utmaningen?

Löpning – Inställd
Löp coachen ger er tipsen för skönare löpsteg. En inspirerande heldag med teknikträning i terräng och toppturslöpning i vackra Årefjällen. Dagen avslutas med yoga/stretch och härliga samtal om träning.

Fakta om kurserna

Pris:

Hela kursen kostar 2790 kr, bor du på Åre Camping under tiden kostar hela kursen 2390 kr.

Vill ni bara vara med på en kurs?
Paddling fors 1190 kr, inkl kajak
Paddling sjö 1000 kr, egen kajak
Cykling 850 kr, egen cykel
Trail löpning  750 kr
10% rabatt om ni bor på Åre Camping

Vad som ingår i kursen:

Instruktörer, 4/6 min/max deltagare per instruktör. Gäller ej traildagen.

Personlig utrustning:

Tänk på att ni befinner er i fjällmiljö

Tider:

Samling på Åre camping 9.30 eller annan avtalad tid och plats med er instruktör. Tillbaka runt 16.30 beroende på aktivitet.

Utgångspunkt:

Åre Camping

Viktig information

  • För att kursen ska bli av, krävs ett minimum på 4 anmälda.
  • Aktiviteten sker på egen risk.
  • Bor gör du bäst på Åre Camping. Där finns det perfekta möjligheter att lägga i kajaken för ett träningspass på sjön och stigar för både cykel och löpning finns i anslutning. Åre camping har ett antal 4-bäddstugor och självklart finns det platser för husbil/husvagn och tält. För mer information, gå in på www.arecamping.se.

Boka teknikkurs

Inom kort kommer det att finnas online-bokning direkt här på siten. Tills dess kan du skicka in en bokningsförfrågan nedan så återkommer vi så fort som möjligt.

Boende

Bor gör du bäst på Åre Camping. Där finns det perfekta möjligheter att lägga i kajaken för ett träningspass på sjön och stigar för både cykel och löpning finns i anslutning.

Övriga typer av aktiviteter

Back To Top