skip to Main Content

Åre Bike Park är Sveriges i särklass största bike park. både sett till fallhöjd och antal spår. Downhill-cykling skiljer sig en hel del från vanlig stadscykling, inte bara för att du mestadels cyklar nedför förbi hinder och hopp, utan också pga de stora skillnaderna på cykeln.

DH-cyklar är dämpade både fram och bak och är landsvägscykelns feta elaka broder. En cykel gjord för att ta stryk och inte be om ursäkt.

Oavsett om du bara vill glida ner längs maskingjorda leder eller kämpa dig ner via en smutsig och lerig stig full av rötter, svett och tårar har Åre något som passar dig.

Hyra cykel

Cyklarna är av märket TREK och Kona. Det finns även heldämpade downhillcyklar för barn. 

Vi har numera inga egna cyklar utan vi hyr av andra aktörer i Åre. Däremot kan vi tillhandahålla kurser till er.

Pris

Från 790 SEK
Familjepris (2 vuxna & 2 ungdom) 2690 SEK, ordpris 3160 SEK

Vid hyra av cykel ingår:

»  hjälm
» skydd (knä/smalben, ryggplatta).
» Cykelhandskar
» Tröja

Få ut mer – gå en cykelkurs

För att ni ska få ut mer av er cykling, och för att säkrare ta er nerför backarna, rekommenderar vi att ni går en cykelkurs. Vi har erfarna instruktörer som är kunniga i allt från bästa kurvtagningen till hopptekniker i dirtbanan.

Vi anpassar kursen efter er nivå, så oberoende om du är nybörjare eller riktigt van dh-cyklist kan vi hjälpa till att ta er till nya nivåer.

Vi har flera kurser att välja mellan. I alla kurser ingår cykel.

Introduktionkurs – 1,5 timme

Där vi går igenom bromstekniker, kurvtagning, hur man cyklar säkert och berättar om lederna på berget för att anpassa cyklingen till er nivå.
Tid: 9.45
Pris: 1050 SEK,

Steg 1 – 3 timmar

Samma som introkursen men mer ingående. Bromstekniker, kurvtagning, cykla säkert, anpassa cyklingen till er nivå.
Tid: 9.45
Pris: 1540 SEK, 

Steg 2 – 5 timmar

På steg 2-kursen ingår filmning av er cykling med våra Contour kameror. Efteråt analyserar vi filmerna och går på ett pedagogiskt sätt igenom vad ni kan förbättra. Kurslokalen är på Åre Activity Center.
Tid: 9.45
Pris: 1940 SEK

Efter kursen får ni använda cykeln resten av dagen.

Boka aktivitet

Inom kort kommer det att finnas online-bokning direkt här på siten. Tills dess kan du skicka in en bokningsförfrågan nedan så återkommer vi så fort som möjligt.

Boende

Du har väl inte missat att Äventyrligt i Åre har ett samarbete med Åre Camping. Om du även bokar boende på campingen får du rabatt på alla aktiviteter med Äventyrligt!

Övriga typer av aktiviteter

Back To Top