skip to Main Content

Skräddarsydda kurser framtagna inför tävlingen Åre Extreme Challenge  den 29 juni.

Vi är stolta över att ha varit säkerhetsansvariga för forsdelen under ÅEC tävlingarna sedan 2005. Vi har nu lämnat över stafettpinnen till klubben Åre kanotisterna.  För att hålla en hög säkerhet måste man gå en kurs innan som är svenska kanotförbundets paddelpass grön nivå. paddelpass fors här.  Våra instruktörer är licensierade examinatorer i Svenska Kanotförbundets Grön Fors Paddelpasset Nivå 2.

Se nedan på vad vi erbjuder för kurser. Vi hyr även ut kajaker och säkerhetsutrustning inför tävlingen. Önskar ni boende driver vi Åre camping där vi har stugor och husbils/vagn-platser.

2-dagarskurser med examination.

Där vi lär ut grunderna inom forspaddling. Vi ser till att du har rätt paddelteknik och kan hitta snabbaste och säkraste vägen ned genom forsarna. Vi kommer att försöka paddla ÅEC tävlingssträcka så mycket som möjligt.

Dag 1 paddlar ni med stabila älv forskajaker.

Dag 2 Paddlar ni med den kajak som ni ska tävla med.  Denna dag kör vi 2 vändor på forsdelen på ÅEC sträckan med examination på eftermiddagen.
Pris: 2600 kr

Ingår: kajak, paddel, kapell, våtdräkt, hjälm. Finns möjlighet att hyra utrustning till tävlingsdagen. Paddelpass utfärdat av Svenska kanotförbundet inklusive avgift (endast om du blir godkänd)

1-dags genompaddling med examination

Den dagen försöker vi paddla den tuffare forsdelen på ÅEC sträckan 2 vändor med examination efter lunch. Sträckningen är beroende på vattenstånd.

Pris: 1300 kr

Enbart examination nivå 2

Kontakta oss.   Tidsåtgång 3-4h

Sjöpaddelkurs

För plattvatten har vi teknikträning, lyft och vågträning på Åresjön.

Pris: 1000 kr,  egen kajak.

Genompaddling av övre forsdelen av ÅEC sträckan

För er som redan har examinerats i paddelpass grön. Där ni vill hitta snabbaste/säkraste vägen ner in forsen under säkra former.
Vi paddlar denna på torsdag och fredag.
Träffas på Åre camping kl 9.00 för gemensam färd till forsen. Ni använder era egna kajaker.
Pris: 750 kr

Kajakräddningar och säkerhetskurs

Säkerheten på sjön är viktig. Tänk på att ni paddlar på en fjällsjö som det snabbt kan blåsa upp. Vi går igenom självräddnings tekniker och även kamraträddningar.
Ta med egen kajak. Tid ca 3h.

Pris: från 300kr

 

Hyra utrustning

Kajak
Vi hyr ut Perception Essence som är något stabilare plastkajaker. Ni hämtar dem på torsdag och lämnar dem på söndagen.
Kajak, paddel, flytväst och hjälm ingår.
Pris: 1000 kr

Säkerhetsutrustning
Hjälm: 80 kr
våtdräkt: 80 kr
Flytväst: 80 kr

Viktig information

  • För att kursen ska bli av, krävs ett minimum på 4 anmälda.
  • Aktiviteten sker på egen risk.

Boka aktivitet

Inom kort kommer det att finnas online-bokning direkt här på siten. Tills dess kan du skicka in en bokningsförfrågan nedan så återkommer vi så fort som möjligt.

Boende

Du har väl inte missat att Äventyrligt i Åre har ett samarbete med Åre Camping. Om du även bokar boende på campingen får du rabatt på alla aktiviteter med Äventyrligt!

Övriga typer av aktiviteter

Back To Top