skip to Main Content

Åres stora forsar finns i Vålån och Gevsjöströmmarna. Vilken vi väljer att ha rafting i för dagen beror på vattenståndet. Oberoende vilken tur som går kan du räkna med att bli ordentligt blöt!

Rafting i dessa forsar består av genomfarter av vilda fall och skummande valsar. Helt enkelt en tur för er som verkligen vill känna på forsens krafter och få en riktigt adrenalinfylld färd.

Efter en uppvärmande paddling på lugnt vatten vid starten gäller det nu att lyssna på guiden och ta tag i paddeln för nu ger vi oss iväg ner för den första branta klass 4 forsen på turen. Efter att vi har kämpa oss ner längs forsen så stannar vi till och gör upp en eld och tillreder en rejäl norrländsk vildmarkslunch. Under dagen passerar vi flera branta tekniska fors passager, provar på surfa och varför inte, för er som vågar, göra några hopp ner i älven från höga klippor vid vattenfallet!

I de flesta fall är det fotograf med på turen och ni kan köpa bilder och även film.

Om ni är ”kyliga” av er har ni även möjlighet att hyra extra utrustning som neoprenjacka, neoprenskor och neoprenhandskar.

Fakta om turen

Pris:

1150 SEK,

För de kyliga finns möjlighet att hyra till neopren -jacka/-sockor/-handskar för 60 SEK per del eller 150 SEK för rubbet.

Forsgrad:

4-5  Svår till extrem svår fors. (inga förkunskaper krävs)

Vad som ingår i turen:

Välutbildade guider.
Våtdräkt, paddeljacka, flytväst och hjälm.
Ordentlig säkerhetsgenomgång.
Lunch.

Personlig utrustning:

Badkläder.
Handduk.
Underställ, gärna ylle eller fleece.
Träningsskor och gärna yllesockor.

Tider:

Kl 10.00, tillbaka runt 16.00. Total tid ca 6 timmar.

Utgångspunkt:

Åre Camping

Minimiålder:

18 år

Viktig information

  • Vi har ett väl utvecklat säkerhetssystem som används av ett flertal forsföretag i Sverige och arbetar med största möjliga säkerhet.
  • Våra guider är välutbildade och licensierade av transportstyrelsen.
  • Båtarna är lättmanövrerade och självtömmande modeller.
  • För att turen ska bli av, krävs ett minimum på 8 anmälda.
  • Gästen måste kunna simma samt vara bekväm i vatten.
  • Aktiviteten sker på egen risk.

Boka aktivitet

Inom kort kommer det att finnas online-bokning direkt här på siten. Tills dess kan du skicka in en bokningsförfrågan nedan så återkommer vi så fort som möjligt.

[contact-form-7 id=”28″]

Boende

Du har väl inte missat att Äventyrligt i Åre har ett samarbete med Åre Camping. Om du även bokar boende på campingen får du rabatt på alla aktiviteter med Äventyrligt!

Övriga typer av aktiviteter

Back To Top